Kun ei valmiita ole näytettäväksi asti, esitellään edes raakileita. Tässä tänä yönä valmistunut rinsessakämmekäs sekä toinen alkutekijöissään.

916632.jpg

Lankana Onlinen Supersocke (miten lie kirjoitetaan, heitin tottakai vyötteen pois), kolmosen bambut työvälineenä. Mummolleni teen, vanhoilla käsiä paleltaa helposti ja jos yhtään muistan miten itse viime talvena töissä palelin kaiket yöt tulee kämmekkäät tarpeeseen. Jos kotona jaksaisi vielä ennen töihinmenoa toisenkin neuloa valmiiksi niin voisin illasta viedä saajalleen. Niin on roolit vaihtuneet, ollessani (pieni ja viaton :D ) lapsi mummuni hoiti minua paljon. Nyt minä hoidan häntä :) Hän myös kutoi minulle monet sukat ja lapaset, nyt minä vuorostani saan kutoa lämmikkeitä hänelle. Hoidan toki monia muitakin vanhuksia osastolla, tasapuolisesti ihan jokaista. Sukulainen ei erityiskohtelua tai huomiota saa, paitsi pehmeiden tuliaisten muodossa.

Kolme yötä olen hoitanut puhelimitse, jutellut omassa kodissaan yksinäisinä olevien vanhusten kanssa, antaen apua menemättä itse paikalle,  "komentaen" muita. Kivaa vaihtelua, mutta en ymmärrä miten tätä paikoillaan istumista jaksoin kuutisen vuotta. Ensi yönä pääsen taas itse hoitamaan, se on työ mitä haluan tehdä. Olkoonkin "vain" vaipanvaihtoa... Itse koen yöhoitajan tärkeimmän työnkuvan olevan rauhallisen unen turvaamista. Käsitöiden kera valvomista, jotta vanhus saisi yölläkin apua sitä tarvitessaan. Varsin mielelläni illalla töihin menen, varsinkin kun tiedän kaapissani odottavan keskeneräisen neuleen =D

Poikani kaverit jaksoivat keväällä ihmetellä miksi äitinsä nukkuu pitkälle iltapäivään ja kulkee yövaatteissa vielä kolmeta päivälläkin :) Poika osaa onneksi varsin hyvin kertoa äitin olleen koko yön töissä. Tietää jopa mitä työtä teen... "äiti hoitaa mun isomummua ja muita vanhuksia ja sitte se juo kahvia ja syö pullaa" *reps*  Totuus tulee lasten suusta. Vaikkakaan en ole pullanmurustakaan suuhuni töissä saanut, on hoitsuilla toki pullaa ollut muttei sitä koskaan ole yököille asti riittänyt. Me korjaamme vain likaiset astiat kahvihuoneen pöydältä. Niih :D

Ai niin, käsitöistä :) Viimeistelyhommia olisi kolmen neuleen edestä. Yksi villatakki pitäis kursia kasaan, varuillaan joutuu olemaan ettei kiinnitä hihaa väärinpäin (kuten olen joskus kuullut puhuttavan) ja neuloa resorit ja kaitpa siihen napitki tarttis. Tiedä häntä. Kaksi slipoveria odotta kanssa kappaleiden ompelua ja resoreita. Niissä riittänee puuhaa vähäisille vapaahetkille töitten lomassa. Jos alkaisi jatkossa antamaan lahjaksi tee-se-itse paketteja? Neulon ja jopa päättelen langanpäät, paketoin kaikki osaset kokoamisohjeen kera? Ikeastakin saa kaiken osissa, miksei neulojaltakin =D Jään kehittelemään loistavaa liikeideaa.