Miten otsikon keksiminen voikin toisinaan olla miltei ylitsepääsemättömän vaikeeta..
Virkattu liina olis niinkuin valmis, silitin tänään ja laitoin jo pöydällekin. Eipä tuo nyt niin vaikeaa ollutkaan, ainakaan suorakaiteen muotoisena. Lasinalusten kanssa onkin sitte eri juttu :/ Aloittanu oon moneenkin kertaan, eri malleilla, purkanut milloin mistäkin syystä ja lopputuloksena yhä edelleen nollasaldo. Ostin eilen uuden virkkausmallilehdenki, sitkeästi aion ITSE lasinaluset tehdä vaikka äitini jo tarjoutui lahjoittamaan (ainakin vilautteli sellaisia) samaa sävyä liinan kanssa olevia lasinalusia.. Ei, ne on tehtävä ihan ite ja vieläpä virkkaamalla.
Siis se liina. Pituutta jotakuinkin 50cm ja leveyttä n.25cm. En mitannut, tuo on silmämääräinen arvio. Malli Maire Uotilan Uudet Upeat Virkkaustyöt-kirjasta.
439168.jpg

Käytiin eilen Prismassa, halusin Novitan Kolibri-lankaa. Varta vasten ajettiin naapurikaupunkiin, Lohjalla ei vielä ole prismaa. Paskat siellä mitään kolibria ollu, melkein teki mieli lähteä koko kaupasta samointein :D Ennenkuin kukaan luulee etten yhtään lankoja ostanut, korjattakoon harhakuvitelma.
439166.jpg
Tenneseetä 4 kerää, korkkasin jo eilen illalla ensimmäisen kerän ja aloin virkkaamaan tyttärelle toppia Novitan kesä 2006 lehdessä olleen mallin mukaan. Virkkauslankoja 6 kerää, 3 eri sinisen sävyä, salaista suurempaa projektia varten, valmistunee jouluksi jahka saan aloitettua.
Lapset haluaa tänään Tiimariin, mikäs siinä. Haluankin sieltä magneetteja askartelua varten ja helmiä silmukkamerkkeihin. Tyttäreni teki mulle yhden silmukkamerkin, hienon kuin mikä (mut se hajosi tässä taannoin, ei kerrota tytölle). Ajattelin itseasiassa käyttää lapsityövoimaa, ei näillä nakkisormilla helmiä pujotella :)
Tänään on neulottava ensimmäinen salainen sukka valmiiksi jotta saa puikot vapaiksi, neitin pipo olis kavennusvaiheessa. Virkkkuut on koukuttaneet, puikot on saanu viimepäivinä vähän levähtää. Tosin, en (vielä) osaa virkata ja katsoa tv:tä yhtäaikaa, joten jos töllöttimestä jotain seuraamisen arvoista tulee on sitä varten oltava jotain neulottavaa. Samoin töissä edelleen kuljetan kutimia mukana, jotain aivotonta mitä osaa tehdä vaikka silmät kiinni, (monestikohan olen kutonut silmät kiinni ja torkkunutkin kudin käsissä?) pitää näet lukea kirjaa samalla kun neuloo. Muuten yksinkertaisesti nukahtaa ennenpitkää.
Sellasta tänään, hyvää viikonloppua kaikille tänne eksyville!